Eskişehir Odunpazarı Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: GRUP OLUŞUMU VE HAREKET HAVACILIK PARKI HALLER KENT PARK DEVRİM ARABASI SAZOVA BİLİM VE KÜLTÜR PARKI

Tur Hareket Noktaları: 06.00 Beylikdüzü Shell Benzin İstasyonu 07.00 Zeytinburnu Metro İstasyonu yanı İSPARK otoparkı 07.30 Harbiye Ofis Önü 08.00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı 08.15 Kartal Köprüsü 08.30 Çayırova McDonald`s 09.00 İzmit Halk Evi Önü Siz değerli misafirlerimizi tercih ettiğiniz kalkış noktalarından alarak kültür,sanat,tarih,mimari,lezzet ve eğlence dolu bir hafta sonu geçirmek üzere geçmişten günümüze Anadolunun en özel yerleşimlerinden biri olan Eskişehir`e doğru yola koyuluyoruz. Acentamızın sınırsız ikramları eşliğinde ve Bozüyük yakınlarında vereceğimiz molanın ardından rehberimizin anlatımları ile yaklaşık 5000 yıllık geçmişe sahip bu güzel kent hakkında bilgiler alıyoruz. Eskişehir`de ziyaret edeceğimiz ilk nokta ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK PARKI oluyor.Eskişehir ili Tepebaşı ilçesi Merkez sınırları içersinde yer alan Havacılık Parkı ; Anadolu Üniversitesi Yunusemre Yerleşkesi’nin karşısında yer alan Havacılık Müzesi 1998 yılında açık teşhir olarak ziyarete açılmıştır. Müzede, çeşitli tip ve modellerde sivil ve savaş uçakları görülebilir. Kapalı bir mekanda ise pilot giysileri, rozetler, maket uçaklar ve uçak motorları yer almaktadır. Ülkemizdeki havacılık geçmişine yaptığımız bu yolculuğun ardından Eskişehir`in yöresel lezzetlerinden biri olan Toyga Çorba ve Balaban köftenin tadına bakmak için öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrası programımıza orjinalinde `Yaş sebze ve Meyve Hali binası` olan HALLER GENÇLİK MERKEZİ`nde vereceğimiz serbest zaman ile devam ediyoruz. Bir sonraki durak noktamız 1999 yılından beri Eskişehir belediye başkanı olarak görev yapan Yılmaz Büyükerşen`in kente yaptığı en önemli katkılardan biri olan KENT PARK oluyor. Kent Parkta suni plajı ve park alanını gördükten sonra TÜLOMSAŞ`a geçerek Türk mühendislerin büyük fedakarlık ve azimle çalışarak üretimini gerçekleştirdikleri ilk yerli üretim otomobil olan DEVRİM ARABSI`nı görerek, üretim süreci ve sonrasında yaşanan etkileyici olaylar ile bilgileri rehberimizden alıyoruz. Programımıza 400 bin metrekarelik büyüklüğü ile Eskişehir`in en büyük parkı olan SAZOVA BİLİM VE KÜLTÜR PARKI ile devam ediyoruz. Sazova parkında verilecek serbest zamanda, MASAL ŞATOSU, NUHUN GEMİSİ, KORSAN GEMİSİ, TÜRK DÜNYASI ŞAHESERLERİ PARKI,HAYVANAT BAHÇESİ,SUALTI DÜNYASI gibi yerleride gezebilirsiniz. Dileyen misafirlerimiz park içerisindeki Tren istasyonlarında bekleyip Alman yapımı olan Dekovel ( nostaljik tren ) ile park içerisinde 15 dk sürecek olan panoramik park turunu ücretsiz olarak yapabilirler. ( Sazova Bilim ve Kültür Parkı sınırları içerisinde gezip görmek istediğiniz tüm bu bölümlerin giriş ücretleri misafirlerimiz tarafından ödenecektir.) Bu keyifli gezilerin ardından şehir merkezinde bulunan otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Grand Namlı Otel vb. ( Dileyen misafirlerimiz rehberimizin organize edeceği extra gece turu ile Eskişehir`in hareketli eğlence hayatına katılabilirler.



2 Gün: PORSUK ÇAYI ODUNPAZARI BALMUMU HEYKEL MÜZESİ KURŞUNLU KÜLLİYESİ CAM MÜZESİ ŞELALE PARK

Sabah alacağımız açık büfe sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılıyoruz. Eskişehir`in tam içerisinden geçen ve Sakarya nehrinin en büyük kolu olan PORSUK çayında Köprübaşı mevkiinde vereceğimiz serbest zamanda Porsuk çayı etrafında yürüyüş yapabilir yada hava koşullarının elverişli olması halinde düzenlenecek gondol turu ile kendinizi Venedik`te hissedebilirsiniz. Porsuk çayı gezimizin ardından YILMAZ BÜYÜKERŞEN BALMUMU HEYKELLER MÜZESİ`ne geçiyoruz. Müzede, Atatürk’ün çeşitli dönemlerini yansıtan heykelleri, Atatürk’ün ailesinin yanı sıra yerli ve yabancı devlet adamlarının, sanatçıların, medya mensuplarının ve sporcuların canlı hissi veren heykellerini görebileceksiniz. Müze ziyaretimiz sonrasında Osmanlı geleneksel sivil mimarisinin en güzel örneklerini görebileceğimiz ODUNPAZARI bölgesini rehberimizin Türk-islam mimarisi ve konut hayatı ile ilgili anlatımları eşliğinde geziyoruz. Aynı bölgede yer alan Çoban Mustafa Paşa tarafından 1517 yılında yapılan KURŞUNLU KÜLLİYESİ, CAM MÜZESİ ve Eskişehir`in en köklü el sanatlarından biri olan lüle taşı işçiliğinin en güzel örneklerini görebileceğimiz ATLIHAN EL SANATLARI ÇARŞISINI ziyaret ediyoruz. Bu bölgede vereceğimiz serbest zaman sonrasında Çi börek ile öğle yemeğimizi alıyor ve Eskişehir`i tepeden görebileceğimiz ŞELALE PARK`ta kahvelerimizi yudumladıktan sonra programımızı tamamlıyor ve araç içi ikramlar eşliğinde ve yolda vereceğimiz molaların ardından İstanbula`a dönüyoruz. Bir başka acenta organizasyonunda görüşmek üzere siz değerli konuklarımızı aldığımız noktalara bırakarak turumuzu tamamlıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Tur programımız içerisindeki müze ve ören yerleri giriş ücretleri fiyatlarımıza dahil edilmiştir.

    Gezi Süresi 1 Gece 2 Gün Olup Otel Konaklaması aynıdır. 0-2 yaş çocuklara otobüste koltuk ve otel konaklamasında yatak verilmez.Turlarımız otobüs, otel, tur programı ve rehberlik hizmetleriyle bir bütündür, ayrı ayrı düşünülemez. Kullanılmayan ulaşım,konaklama,çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez. Rezervasyon esnasında otobüs koltuk numarası verilmez.Yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar acenta seyahat acentesi turu iptal etme hakkına sahiptir. İptal durumunda acenta misafirlerine bizzat haber vermek ile yükümlüdür. Konaklama bölgelerinde ve otellerinde mücbir,öngörülemeyen ve engellenemeyen sebepler nedeniyle değişiklik yapılabilir.Böyle bir durumda misafir onayı alınır.
    En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.01.10.2017


    İptal Şartları
    https://tatilsa.com.tr/tur-156-eskisehir-odunpazari-turu.html
    Dem Turizm Sağlık San. Ve Tic. Ltd. Şti.
    Esentepe Mah.Büyükdere cad.1.Levent Plaza No:173/11 Giriş Kat Şişli/İSTANBUL
    0212 945 49 09


    Bu çıktı 19.04.2024 17:06 tarihinde verilmiştir. Dem Turizm Sağlık San. Ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.