6 Ülke 6 Şehir Budva Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - SELANİK

Siz değerli misafirlerimizle Salı akşamı saat 17.30’da Kadıköy Evlendirme Dairesi otoparkı önünde, 18.00’da Mecidiyeköy Trump Towers önünde ve 18.30’da İncirli Ömür Plaza önünde buluşma. Ulaşımımızı sağlayacak özel otobüsümüze yerleşmemizin ardından Selanik’e hareket. Daha sonra bizlere heyecanlı bir tatilin başladığını hatırlatan İpsala sınır kapısına varıyoruz. Burada pasaport kontrol işlemlerimizi grup halinde ekibimiz tarafından tamamladıktan sonra bizlere çok benzeyen insanları, şarkıları ve  mutfakları ile bize çok yakın olan komşu ülke Yunanistan’a giriş yapıyoruz. Gece otobüs yolculuğu.



2 Gün: SELANİK - KASTORIA - TİRAN - BUDVA

Sabah erken saatlerde Kavala Kurabiyecisinde serbest kahvaltı için mola veriyoruz. Kavala’nın meşhur kurabiyelerini temin edebileceğiniz mekanda Türk Kahvaltısı alabilirsiniz ya da yine meşhur Tavuk çorbasını deneyebilirsiniz. Daha sonra Selanik’e doğru yola devam ediyoruz. Selanik’e varış sonrası, önce Yunanistan’ın en büyük kilisesi olan Aya Dimitros Kilisesi’ni görüyoruz. Daha sonra Ulu önder Atatürk’ün evini, saat itibarı ile erken varılacağı için dışarıdan görüyoruz. Panoramik Selanik şehir turunda görülecek yerler arasında ise Kordon, Beyaz Kule ile Osmanlı ve Bizans eserleri bulunmaktadır. Ve Arnavutluk’un Tiran şehrine doğru yola devam ediyoruz. Yol üzerinde Yunanistan’ın şirin kenti Kastoria’da serbest öğle yemeği için mola veriyoruz. Kastoria, Yunanistan’ın kürk ticaretine yön veren ve adını şehrin içinde bulunan güzel gölden alan bir şehirdir. Yola devam ederek Arnavutluk’un başkenti Tiran’a varış ve sonrası kısa panoramik Tiran şehir turumuzda Ethem Bey Camii, Saat Kulesi,  İskender Bey Heykeli ve Meydanı ile Janna Nehri’ni görüyoruz. Tiran’da Taiwan Center’da serbest akşam yemeğinizi aldıktan sonra Tiran’dan ayrılıp, dünyanın en genç devletlerinden biri olan Karadağ’ın cennet tatil beldesi, eğlence şehri Budva’ya hareket ediyoruz. Muhteşem sahilleri, renkli gece hayatı ile Balkanlar’ın en ünlü tatil merkezlerinden olan Budva’ya varışımız sonrası akşam yürüyerek yapacağımız şehir turunde Stari Grad (eski şehir merkezi) ve kaleyi göreceğiz. (Varış saatimize göre şehir turu ertesi sabah yapılabilir) Otelinize yerleşme sonrası dinlenme imkanı. Geceleme otelinizde.



3 Gün: BUDVA (KOTOR - PERAST - PORTO MONTENEGRO - DUBROVNIK)

Sabah otelde alınacak kahvaltı sonrasında alışveriş ve gezme imkanı. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra tam gün Kotor, Perast, Porto Montenegro ve Dubrovnik tur alternatifleri. Kotor-Perast-Porto Montenegro Turu (45 Euro) ; Turumuzda önce Tivat’a hareket edecek ve ünlü Porto Montenegro limanını göreceğiz. Daha sonra önemli tarih ve doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan, Unesco Dünya Mirası listesindeki tablo kent Kotor’a gidiyoruz. Kotor’da Stari Grad’da (Eski Şehir-Kale) yürüyerek yapacağımız tur sonrası şirin barok kıyı beldesi Perast’ı görüyoruz.  Dubrovnik turu (60 Euro) ; Bu turumuzda göreceğiniz 7. ülke olacak olan Hırvatistan'ın Adriyatik sahilinde bulunan, Orta Çağdan kalma tarihi eserleri ile Unesco Dünya Mirası listesindeki ünlü şehri Dubrovnik’e hareket edilecektir. Varışın ardından yürüyerek yapılacak Dubrovnik şehir turu esnasında ihtişamlı mimarileri ile Dominican ve Franciscan Manastırları, Avrupa’nın en eski eczanesi, tarihi liman, surlarla çevrili mermer kaplı caddeleri, merdivenleri, birer sanat eseri olan çeşme ve Rector Sarayı ile Katedrali görülecek yerler arasındadır. Kişisel gezi ve alışverişleriniz için verilecek serbest zamanın ardından akşam saatlerinde Budva’ya dönüş. Geceleme otelinizde. 



4 Gün: BUDVA (MOSTAR - BLAGAJ)

Sabah otelimizde alınacak erken kahvaltının ardından serbest gün, alışveriş ve gezme imkanı. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek tam gün öğle yemekli Mostar-Blagaj turu.(60 Euro) Mostar turumuz ile gezide göreceğiniz 8.ülke olacak olan Bosna Hersek sınır geçişimizi takiben önce Bosna’nın ilk tekkesi olan Blagaj Derviş Tekkesini ziyaret edeceğimiz muhteşem tabiatı ile Blagaj bölgesini ve Buna nehrini görüyoruz. Öğle yemeğimizi nehir kıyısında özel bir restoranda alıyoruz. (Balık Izgara, Salata, İçecek) Daha sonra tarihi Mostar şehrine gidiyoruz. Mostar’da yürüyerek yapacağımız turumuzda Koski Mehmet Paşa Camii'ni ve ünlü Mostar Köprüsü'nü görüyoruz. Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında inşa edilen köprü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında yaşanan savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkılmış ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin de katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Mostar’da kişisel aktiviteleriniz için serbest zamanın ardından dönüşe geçiyoruz. Akşam saatlerinde Budva’ya dönüş. Geceleme otelinizde.



5 Gün: BUDVA - PRİZREN - ÜSKÜP - İSTANBUL

Sabah erkenden odalarımızı boşaltıyoruz ve yola çıkıyoruz. Çıkış saatimiz erken olduğundan kahvaltıyı paket olarak alıyoruz. Yol üzerinde, zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur’lu bir multimilyardere satılması ile günümüzde yenileme çalışmaları ile turizme lüks otel ve restoranlar olarak kazandırılan muhteşem St. Stefan adasını panoramik olarak tepeden görebileceğiniz ve fotoğraf çekebileceğiniz kısa bir  mola veriyoruz. Ve Arnavutluk üzerinden geçerek Kosova’nın Prizren şehrine doğru hareket ediyoruz. Kosova’nın bu güzel şehrinde  göreceğimiz yerler arasında Sinan Paşa Camisi, Şadırvan Meydanı ve Prizren Köprüsü bulunmaktadır. Daha sonra Makedonya’nın başkenti Üsküp’e hareket ediyoruz. Üsküp’e varış ve Üsküp şehir turu.  Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp’te göreceğimiz yerler arasında Yahya Paşa Camii, Saat Kulesi, Türk Çarşısı, Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa Camii, Kapan Hanı, Sulu Han, Davut Paşa Hamamı ve ünlü Taş Köprü bulunmaktadır. Göreceğimiz bir diğer yapı olan ve eski Türk Çarşısı içinde yer alan ve 1550 tarihli Kurşunlu Han günümüzde Güzel Sanatlar Akademisi olarak kullanılıyor. Osmanlı döneminde 17 Han binası inşa edilmiş olan Üsküp‘te günümüzde 3 han binası kalmıştır. Turumuz nehrin diğer yakasında bulunan Makedonya Meydanı’na doğru devam ediyor ve meydandaki dev heykelleri tanıyoruz. Üsküp turumuz sonrası Bulgaristan üzerinden İstanbul’a hareket. Pazar günü öğle saatlerinde İstanbul’da sizleri aldığımız noktalara bırakıyoruz. Başka bir gezimizde görüşmek üzere.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://tatilsa.com.tr/tur-151-6-ulke-6-sehir-budva-turu.html
    Dem Turizm Sağlık San. Ve Tic. Ltd. Şti.
    Esentepe Mah.Büyükdere cad.1.Levent Plaza No:173/11 Giriş Kat Şişli/İSTANBUL
    0216 464 01 01


    Bu çıktı 29.03.2024 01:57 tarihinde verilmiştir. Dem Turizm Sağlık San. Ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.